Silverfix Basis

På lager

69,00 kr

Bemærk: Silverfix Basis leveres nu i en hvid flaske med sort kapsel - indholdet er det samme som tidligere!


Til forbehandling af emner du ønsker at forsølve med Silverfix®, er Silverfix®-Basis rigtig godt, idet emnet skal være helt rent og fedtfrit.  Til affedtning kan ellers anvendes acetone, efterfulgt af sprit hvis emnet ikke tåler et vandbad.

Det lønner sig at være omhyggelig med forarbejdet. Ønsker du en rigtig blank sølvoverflade på et emne der  som udgangspunkt ser "lidt mat ud". kan det være en god ide om du pudser emnet med et traditionelt pudsemiddel, der indeholder slibemidler, så det bliver en blank overflade. Herefter opfordrer vi dig til, at du rengør emnet for gamle rester af pudsecreme. En måde at gøre dette på er at lægge emnet i blød i lunkent opvaskevand - efter et kvarter tages emnet op og du giver det en grundig omgang med en blød børste. Herpå skylles emnet og tørres. Ofte opdager man, at det ikke er alle rester af pudsecreme, der er forsvundet. Den "sidste finpudsning" kan klares med en tandstikker af enten træ eller plastic.

Nu er emnet så klar til at blive affedtet. Vi skal helt "ind til" metallet.  

Silverfix®-Basis er nemt at arbejde med og afgiver ingen skadelige dampe. Silverfix®–Basis blandes med kogende vand, og du bader emnet i opløsningen. Efter få minutter i badet skylles emnet, som derefter tørres af med en klud for at undgå kalkpletter. Når emnet er tørt, er det klart til forsølvning med Silverfix®.I badet med Silverfix®-Basis kan du sagtens bade flere ting i samme omgang, og hvis du ikke har tid til at gå i gang med forsølvningen lige efter, kan du efter grundig tørring gemme emner til senere forsølvning; men vær påpasselig med, at emnet er helt tørt inden du stiller det til side.

Silverfix®-Basis indeholder blandt andet citronsyre og er derfor kategoriseret som lokalirriterende.